A házirend szigorításán gondolkodnak a győri középiskolában, ahol egy diák megkéselte tanárnőjét

bűnügy
2019 december 06., 14:42

Szakpszichológusok elhelyezésén és a házirend szigorításán gondolkodnak a győri Jedlik Ányos középiskolában, ahol csütörtökön egy diák többször megszúrta tanárnőjét, számolt be az M1 Híradója. A Győri Szakképzési Centrum kancellárja szerint "végig kell gondolni, hogy milyen szigorításokkal, kontrollal tudják kézben tartani a dolgokat." Gede Eszter ugyanakkor kiemelte:

"nagyon fontos, hogy felhívják a tanárok, diákok figyelmét arra, hogyha bármelyik diáknál problémát észlelnek, vagy meggondolatlan kijelentéseket hallanak, azt nem szabad félvállról venni."

A Híradó szerint az érintett osztálynak pénteken elmaradtak a tanórák, pszichológusokkal beszélgettek. A megkéselt tanárnő állapota stabil.

A 17 éves fiú óra közben késelte meg tanárát csütörtökön, mert rossz jegyet kapott. Osztálytársai szerint már az óra elején megmondta, hogy ha hármast kap a dolgozatára, leszúrja a tanárt. Miután tényleg hármast kapott, felállt, és egy bicskával többször megszúrta a nőt. A diákok szerint az áldozatról egy másik tanuló rángatta le a fiút, ennek köszönhető, hogy a tanár életben maradt. Egy szemtanú diák beszámolója szerint 

az egész pár másodperc alatt történt, aztán két másik tanár jött a terembe, és vitte ki a nőt. Pár perccel később megjöttek a rendőrök, addig a fiú „halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul”.