Élő adásban végezte ki pártját a KDNP frakciószóvivője

POLITIKA
2019 december 06., 20:39

A KDNP frakciószóvivője is megindokolta, hogy miért nyújtották be a magyar politikai berendezkedést súlyosan befolyásoló módosító javaslatot, ezzel együtt komoly kihívások elé állította saját pártját. A házszabálymódosítás formájában benyújtott csomag legfontosabb pontja az, hogy

frakciót ezentúl csak és kizárólag az előző választáson országos listát állító és mandátumot szerző ugyanazon párthoz tartozó képviselők alakíthatnának.

Nacsa Lőrinc HírTV pénteki esti élőadásában önkritikát gyakorolva beszélt az általa is jegyzett javaslatról:

"vannak olyan szabályok benne, olyan változtatások, amelyek azt szeretnék elérni, hogy a választói akaratot leginkább tükrözze az országgyűlés és kifejezze azt. Tehát például ne lehessen olyat csinálni, hogy egy pártból egy közös listán két képviselő jut be, de mindenféle ígéretekkel kölcsönözzön magának teljesen más pártból másik képviselőket csak azért, hogy összerakhassa a frakcióját, vagy éppen függetleneket meg tudjon győzni abból a szempontból, hogy beüljön az ő frakciójába. Ez nem tükrözi a választói akaratot.”

A KDNP-s képviselő még tovább ment, és hozzátette:

"arra a pártra annyian szavaztak, ezért annyi embert jutattak be a választók az országgyűlésbe, ha ennyi embert jutattak be az országgyűlésbe, akkor szerintem nem tükrözi a választói akaratot az, hogy ha hirtelen öt-hat-tíz fős frakcióként jelennek meg."

link Forrás