Látleletet állított ki az ország aktuális szellemi állapotáról Kásler Miklós

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Kiállításmegnyitónak indult, de a magyar politikai elit aktuális szellemállapotának látlelete lett Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter megszólalásából. Kásler a Magyar Nemzeti Múzeumban pénteken megnyílt "Magyar Világ 1938-1940" című kiállítás apropóján találta azt állítani, hogy

"Trianonban olyan állapotba hozták Magyarországot, hogy életképtelen legyen, de az ország életben maradt, sőt kultúrája olyan mértékben virágzott, mint azelőtt soha: elég Bartókra, Kodályra, az első magyar Nobel-díjakra, Klebelsberg reformjaira vagy a műszaki és természettudományos eredményekre gondolni."

Az elmúlt időszak kormánypárti megszólalásai tükrében szükségesnek érzem megjegyezni, mert látszólag sok kormánypárti megszólaló hajlamos elfeledkezni hazánk második világháborús és azt megelőző szerepéről, hogy a miniszter által felsoroltak közül Bartók Bélának és jó pár Nobel-díjasnak akkoriban pont menekülnie kellett az országból, mert származásuk vagy politikai nézeteik miatt üldözték őket.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér