Egymilliárd dollárra bírságolták a svéd Ericssont korrupciós ügyek miatt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Elképesztően magas összeget, egymilliárd dollárt fizethet a svéd Ericcson telekommunikációs vállalat, miután megállapodást kötött az amerikai igazságügyi minisztériummal, azaz kvázi alkut kötött egy gigászi korrupciós vádeljárásban.

Az Ericsson éveken át öt országban több tíz millió dollárral kent meg személyeket azért, hogy a lehető legjobb üzleteket kössék a céggel, közölte a minisztérium. A cég nem kommentálta a döntést, amelyet egy New York-i bíróságon mondtak ki, de szeptemberben közölte, 1,2 milliárd dollárt különített el egy esetleges büntetés kifizetésére.

Az összeg kétfelé oszlik, 520 millió dollárt a korrupciós büntetések tesznek ki, további 540 millió dollárt az amerikai Értékpapír és Tőszdebizottságnak (SEC) kell leperkálni.

A viszgálatban a korrupciós ügyletekkel érintett országok a következőek voltak: Dzsibuti, Kína, Vietnam és Indonézia, valamint Kuvait, a vizsgált üzletek 2000 és 2016 között köttettek. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér