Húszezren írták alá „a kulturális élet szétverése elleni” petíciót

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Független Előadó-Művészeti Szövetség tegnap kampányt indított az új kulturális salátatörvény tervezet ellen, és ehhez várják „minden színház és kulturáért aggódó állampolgár csatlakozását. Az első lépésként elindított online petíciót az aHang felületén már több mint 20 000-en írták alá.” - közölte a Szövetség szombaton.

Emellett a szervezet közös kiállásra kérte fel a színházak igazgatóit és a társulatok vezetőit a készülő kulturális átalakítás ellen, amely „alapjaiban írná át a magyar kulturális életet, és ellehetetlenítené számos szervezet és művész tevékenységét.”

A Hurok c. előadás végén a JurányibanFotó: Jurányi Inkubátorház

Péntek este a MU színházban, a Trafóban és a Jurányi Inkubátorházban tartott előadásokon kérték fel a nézőket arra, hogy tiltakozzanak a társulatokkal együtt ők is.

A szakma hétfőre hirdetett meg tüntetést.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó