Letartóztatták azt a három férfit, akik tréfából éjszakára szigetelőszalaggal egy székhez kötöztek és ezzel halálra ítéltek egy férfit

bűnügy
2019 december 07., 13:05

Előzetes letartóztatásba került az a három nagylóki férfi, akik ellen a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt folytat nyomozást. Ők voltak azok, akik egy nagylóki kocsmában leitattak egy négygyerekes közmunkást. A teraszon elalvó ember hátára szigszalagoztak egy széket, aztán otthagyták a férfit éjszakára. A megkötözött áldozat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült, viszont a székkel együtt felborult, hajnalra pedig megfagyott. 

photo_camera Fotó: police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság múlt szombaton azt közölte, hogy a 30, a 32 és a 37 éves nagylóki férfi azt vallotta, "tréfából" követték el a bűncselekményt.

Mind az RTL híradója, mind a Bors beszámolt arról korábban, hogy a gondatlan emberöléssel vádolt három nagylóki férfi egyike helyi önkormányzati képviselő. Ráadásul a testületnek az a tagja, aki a közmunkaprogramot szervezi. Ebben a minőségében pedig kvázi a főnöke volt a közmunkából élő áldozatnak. A Bors szerint konkrétan ő osztotta ki reggelente a munkát neki a polgármesteri hivatalban. A harmincéves helyi képviselő pár évvel ezelőtt még belügyminiszteri elismerést is kapott a sikeres közmunkaprogramért.

A 30, a 32 és a 37 éves nagylóki férfi egyike és az ügyész tudomásul vette a letartóztatást elrendelő végzést, a másik két gyanúsított fellebbezett enyhébb kényszerintézkedés érdekében - írta közleményében a Székesfehérvári Törvényszék. (MTI)