Kigyulladt egy épület Új-Delhiben, több tucatnyian meghaltak

baleset
2019 december 08., 09:15

Legalább 43-an meghaltak egy tűzben Új-Delhi központjában, további 16 embert pedig égési sérülésekkel vagy füstmérgezéssel kezelnek, de mindannyiuk állapota stabil. A tűz kora reggel, fél hat körül ütött ki egy négy-vagy ötemeletes épületben, a város egyik olyan negyedében, ahol a szűk, zsúfolt utak mentén rengeteg üzem és raktár található. Az áldozatok többsége gyári munkás volt, a legtöbben álmukban fulladtak meg. 

photo_camera Fotó: Manish Swarup/AP

Egyelőre nem tudni biztosan, mi okozta a tüzet, mindenesetre a tűzoltók elmondása szerint az épület tele volt iskolatáskákkal és mindenféle csomagolóanyaggal, a rosszul bevilágított, sötét helyiségek pedig tovább nehezítették a munkájukat. 

photo_camera Fotó: SAJJAD HUSSAIN/AFP

A gyárak és kisebb üzemek sok indiai nagyvárosban a régi, zsúfolt városnegyedekbe települnek, mert itt valamivel olcsóbban lehet földterülethez jutni. Gyakori, hogy a szegénységben élő munkások az éjszakát is a munkahelyükön töltik, hogy pénzt spóroljanak. A Guardian szerint a laza építési és biztonsági szabályozás sokszor vezet ilyen halálos balesetekhez