Végre a futballról is megosztotta a gondolatait Mészáros Lőrinc

foci
2019 december 10., 17:51
comments 90

Jó régen hallottuk saját hangján Mészáros Lőrincet, de most végre újra megszólalt a felcsúti futball mecénása. A vasárnapi Fradi-Puskás Akadémia meccs után értékelt, miután belebotlott a stadionban a Franzstadt Média.    

link Forrás

A bemelegítő kérdés a meccs értékelése. Miután 0-2-ről mentett pontot a Puskás Akadémia a Groupama Arénában, a felcsúti elnök elégedett volt. Aztán megkérdezték, hogy lesz-e még több magyar fiatal a Puskásban. (A pályán hat légiós volt.)

„Most például a cserepadon csak fiatal játékos volt, mind húsz év alatti”

- mondta erre Mészáros Lőrinc. Ami majdnem igaz, pont azt a fiatalok között ücsörgő Nagy Zsoltot felejtette el az elnök, aki az első válogatott mezét is neki ajándékozta nemrég. 
link Forrás

Nagy Zsolt már 26 éves, de örökifjú, most ősszel mutatkozott be a válogatottban. Ez nem az a legendás mez, amiben Wales ellen 39-szer adta el a labdát, hanem az, amit a Puskás Aréna megnyitóján Uruguay ellen viselt. A Puskás kispadján őt leszámítva tényleg fiatalok ültek, döntően azért, mert sok a sérült a felcsútiaknál. A kispadon ülő csikók közül senki nem lépett pályára, Hornyák Zsolt vezetőedző teljesen szokatlan módon egyet sem cserélt a meccsen. 

Mészáros elárulta azt is, hogy nemcsak a Puskásért szorít, hanem az Európa-ligában a Ferencvárosért is, de annyira, hogy még a Fradi külföldi meccseire is elutazik, hogy azokat személyesen lássa. (Arra sajnos nem tért ki, kik az útitársai.)

Mészárostól megkérdezték, mivel „azért a futballban egy elég komoly szereplő”, hogy szerinte mi kellett ahhoz, hogy egyre több dicséretet kapjon a fejlődő magyar foci: inkább a tőke vagy a közös szakmai alap? (Tényleg ezt kérdezték.)

„Mind a kettő. A szakmai munka is és természetesen az anyagi források is kellenek ahhoz, hogy a futball és a sport is fejlődjön”

- mondta Mészáros. Ezen a vonalon maradva, nekiszegezték a kérdést: mit hozhat a magyar focinak a Fradi továbbjutása összeségében?

„Hát még nagyon sokat kell dolgoznunk. Tíz év mink magunk is nagyon sokat dolgozunk azon, hogy a magyar futball fejlődjön”. 

A tíz év megfeszített felcsúti munka még nem volt elég. Mert Mészáros így folytatta:

„De azért valószínűleg kell még egy pár jó év, hogy az európai középmezőnybe a magyar foci fel tudjon jönni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.