Az Országgyűlés fizeti Palányi Nórát, aki szerint Kocsis-Cake Olivio „nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide”

politika
2019 december 13., 15:43

A jobboldali véleményformálóknak meg kell tanulniuk, hogy „a fiatalokat a legegyszerűbb üzenetek szintjén kell megszólítani”. Ez volt a fő üzenete a Pesti Srácok Polbeat című műsorának. A műsor szereplői is igyekeztek példát mutatni üzenetegyszerűsítésből, különösképpen Palányi Nóra, akit országgyűlési szakértőként mutatott be Szarvas Szilveszter, a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese.

Palányi már első megszólalásával leleplezte a klímaváltozást: az ugyanis „egy olyan liberális kampány, ami csak a fiataloknak szól, amit sem szakmai, sem tudományos kérdésként nem tudnak kezelni”, és a nemzeti szuverenitást védő jobboldal ellen használnak fel fegyverként, „ez egyértelmű”. Ezután bátor fejtegetés következik arról, hogy egy „Cukkemberg” világfalut akar létrehozni, ahol A-ból B-be simán át lehet menni. Ehhez kell neki a klímaváltozás, nyilván.

link Forrás

Nála példásan jól sikerült a leegyszerűsítés minden alkalommal, amikor a világról alkotott nézeteit fejthette ki. A Momentum szerepét is világosan látja Palányi: a budapesti olimpiai megakadályozásával az volt a céljuk, hogy a francia érdekeket kiszolgálva hazaárulást kövessenek el. Dezse Balázs, a műsor egyik házigazdája (PS) erre rákontráz, hogy akkoriban Fekete-Győrnek francia csaja volt, mármint állítólag csaja, de lehet, hogy a Macron volt a csaja. Nevetés. 

link Forrás

A műsor csúcspontján (illetve: egyik csúcspontján), Dezse próbálja némi önmérsékletre inteni a túlegyszerűsítő parlamenti szakértőt, aki Kocsis-Cake Olivio származásáról kezdett értekezni.

Kocsis-Cake a Párbeszéd parlamenti képviselője, és azért zárták ki a magyarok közül a kormánysajtó legnagyobbjai, mert szerintük a politikus a szomszédokkal együtt akarta ünnepelni Trianont. Kocsis-Cake szerint erről ugyan szó sem volt.

Palányi a Polbeatben azt mondta: Kocsis-Cake „nem magyar, full színes bőrű, látszik, hogy etnikumilag nem tartozik ide”. Amikor Dezse közbeveti, hogy ezt ne mondd, Palányi reakciója az, hogy 

„jó, lehet, hogy megvannak a papírjai, hogy magyar, de látszik rajta, hogy nem magyar származású, nem itt vannak a gyökerei”. 

Dezse inkább elmerül a mobiljába, Szarvas pedig nem szól egy szót sem.

link Forrás

Kocsis-Cake egyébként Magyarországon született. „Teljesen magyar az identitásom, magyarnak tartom magamat. Az édesapám ugyan bissau-guineai származású, de 40 éve itt él és már magyar állampolgár. Én már itt születtem Magyarországon, és az édesanyám is magyar. Bissau-Guineát sajnos csak fényképen láttam. Afrikában is csak egyszer voltam, amikor Tunéziában nyaraltam” nyilatkozta tavaly a Mandinernek. 

photo_camera Kocsis-Cake Olivio a parlamentben. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Miután a műsorban nem derült ki, hogy Palányi Nóra milyen szakértő a parlamentben, utánajártunk. Valóban bejár az Országgyűlésbe, sőt még az Országgyűlés Hivatalától is jár neki pénz. Palányi ugyanis a Mi Hazánk képviselőjének, Fülöp Eriknek az asszisztense. A Mi Hazánk Mozgalom sajtófőnöke, Kisberk Szabolcs szerint az év végéig szól Palányi szerződése, és azt nem fogják meghosszabbítani. Ez már a műsor előtt eldőlt – mondta Kisberk. 

A fiatalok kívánatos megszólítási technikáját boncolgató Polbeat itt nézhető meg teljes egészében:

link Forrás

A műsor másik vendége Kroó Zita, az Origo újságírója volt. Ő például őszintén elmeséli, hogy szerinte miben kellene még javulnia az Origónak, hogy megelőzze az Indexet, feltétlenül érdemes rászánni az időt, úgynevezett app-okról is van benne szó. 

link Forrás