Hat holttestet sikerült kihozni az új-zélandi szigetről a vulkánkitörés után

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A hadsereg mentőalakulatainak sikerült hat holttestet kihoznia pénteken a Fehér-szigetről, ahol hétfőn kitört egy tűzhányó. Mivel a sziget népszerű turistacélpont, a kitörés pillanatában többen is a kráterben tartózkodtak. További két holttestet búvárok keresnek a szigethez közeli vizekben.  

Fotó: HANDOUT/AFP

Az új-zélandi rendőrség szerint az időjárási feltételek továbbra is nehezítik a mentést. A holttesteket most Aucklandbe szállítják, ahol megvizsgálják őket. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó