A kormány a budai Ybl-villát adja ingyen a Türk Tanács irodájának

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Budakeszi úti Ybl-villát használhatja ingyen a Türk Tanács budapesti irodája, számolt be az RTL Klub Híradója. Az épületet még 2016-ban vásárolta meg az állam 1,4 milliárd, hogy aztán a Magyar Művészeti Akadémiának ajándékozza. Korábban már kiderült, hogy 

a kormány nemcsak az épületet, hanem annak fenntartását, és az alkalmazottak bérét is állja. Sőt, a kirendeltség és dolgozói élvezik a diplomáciai mentességet is. És még adót sem kell fizetniük.

A Külügyminisztérium az RTL Klubnak mégis annyival kommentálta az ügyet, hogy

nem kap különleges bánásmódot a Türk Tanács irodája.

Magyarország tavaly lett megfigyelő tagja a Türk Tanácsnak – aminek a tagja Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér