A kormány a budai Ybl-villát adja ingyen a Türk Tanács irodájának

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Budakeszi úti Ybl-villát használhatja ingyen a Türk Tanács budapesti irodája, számolt be az RTL Klub Híradója. Az épületet még 2016-ban vásárolta meg az állam 1,4 milliárd, hogy aztán a Magyar Művészeti Akadémiának ajándékozza. Korábban már kiderült, hogy 

a kormány nemcsak az épületet, hanem annak fenntartását, és az alkalmazottak bérét is állja. Sőt, a kirendeltség és dolgozói élvezik a diplomáciai mentességet is. És még adót sem kell fizetniük.

A Külügyminisztérium az RTL Klubnak mégis annyival kommentálta az ügyet, hogy

nem kap különleges bánásmódot a Türk Tanács irodája.

Magyarország tavaly lett megfigyelő tagja a Türk Tanácsnak – aminek a tagja Törökország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán és Üzbegisztán. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!