A török külügyminiszter szerint többet és gyorsabban kéne fizetnie az EU-nak a szíriai menekültek ellátásáért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"A támogatás folyósítását fel kell gyorsítani, az összeget pedig meg kell növelni," jelentette ki szombaton Faruk Kaymakci uniós ügyekben illetékes török külügyminiszter-helyettes az Európai Unió szíriai menekültek megsegítésére adott támogatásáról. Törökország 2016 márciusában állapodott meg a 6 milliárd euróról, amiért cserébe az Európába tartó menekültáradat megfékezését vállalta. Kaymakci szerint a Törökországban élő mintegy négymillió menekült ellátására ez a pénz nem lesz elég. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök az ősz folyamán többször is többször is azzal fenyegette meg az Európai Uniót, hogy országa megnyitja a kapukat a menekültek előtt Nyugat felé. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó