Hadházy: Indirekt bizonyíték, hogy a kispesti közétkeztetést kijátszó buliról nem ír a kormánypárti propagandagépezet

politika
2019 december 14., 10:00

"Az általam említett TÉNYEKRE egyáltalán nem reagál Polgármester Úr," viszont bemutatja a 

"kispesti kommunikációs innovációt: forduljunk a fideszes Kormányhivatalhoz, hogy mondja meg, tiszta volt-e minden?"

- posztolta Hadházy Ákos szombaton a Facebookra, újabb fordulót indítva a kispesti közétkeztetés kiszervezésének ügyében. Az ügy röviden:

  • A "kispesti Költségvetési Bizottság azt tervezi, hogy tíz (10!!!) évre, valódi VERSENY NÉLKÜL ismét koncesszióba adja a közétkeztetést," posztolta szerdán Hadházy Ákos. A független képviselő szerint ugyanis a három pályázó közül csak egy tette le a pályázathoz előírt 5 milliós biztosítékot. Szerinte a győztes cég az a Szakácstündér Kft. lehet, amit egy éve alapított a BKV Előre 24 éves focistája, Csákó Gergő.
  • Csütörtökön meg is szavazta a bizottság a Szakácstündért, amiről kiderült, hogy egyetlen alvállalkozóval látja el majd a feladatot, történetesen a kerület közétkeztetését 2012 óta ellátó Klassz Menza Kft.-vel.
  • Gajda Péter polgármester pénteken kiakadt Hadházy írásain, Facebook-posztját úgy kezdte, hogy "most telt be a pohár. Egy közel egy éve zajló nyílt európai uniós közbeszerzési eljárást kezdett el támadni egy országgyűlési képviselő és a Facebook bejegyzést gondolkodás nélkül közlő sajtó." Az ügyben két hivataltól, a Közbeszerzési Döntőbizottságtól és Budapest Főváros Kormányhivataltól kért állásfoglalást, ezek elkészültéig nem írja alá a szerződést a Szakácstündérrel, tette hozzá.

Hadházy szombaton úgy reagált a kispesti polgármester pénteki felháborodására, hogy

"az indirekt bizonyíték is bizonyíték. A teljes kispesti közétkeztetést a BKV Előre Fc 24 éves focistának kijátszó buliról a Magyar Hírlap kivételével egyáltalán nem ír a kormánypárti propagandagépezet :) Pedig amúgy ugrani szoktak minden gyanúra, ami az ellenzéket érinti és borzasztóan szeretik az ellenzék vitáit is felnagyítani..."

Majd megismételte, amit korábban is írt, hogy elfogadja, hogy "kartellező fidesz közeli cégek állnak a háttérben, de az önkormányzatnak bőven lettek volna lehetőségei ezt megakadályozni." Szerinte három okból nem tették:

  • "nem kerestek megoldásokat, mert ők is részesültek a jóságból"
  • "buták megoldásokat keresni," 
  • "nem mernek megoldásokat keresni. Sajnos mindhárom esetben alkalmatlanok a vezetésre."

Hozzátette: üdvözli, hogy egyelőre nem írja alá a szerződést, de azt javasolja, hogy

"ne a KORMÁNYHIVATALTÓL kérjen papírt arról, hogy minden jól ment, hanem a bíróságtól. Nem igaz ugyanis, hogy szerződéskötési kötelezettségük van csak azért, mert két kamu ajánlattevő be sem fizette a biztosítékot és a BKV focistájának ajánlata papíron rendben van. Akkor, ha ajánlatkérő szerint a közbeszerzés körülményei törvénytelenségre utalnak, nem köteles aláírni azt. Kérdezze meg tehát a bíróságot!"