Tizenhatra emelkedett az új-zélandi vulkánkitörés áldozatainak száma

Egy ausztrál kórházban meghalt az a beteg, akit az új-zélandi Fehér-szigeteken történt hétfői vulkánkitörés miatt kellett ápolni. Ezzel 16-ra emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma. További 20 embert égési sérülésekkel ápolnak az intenzív osztályon. 

Fotó: HANDOUT/AFP

Mivel a sziget népszerű turistacélpont, a kitörés pillanatában többen is a kráterben tartózkodtak. A mentőalakulatok két holttestet továbbra sem találnak. Vasárnap a rendőrség és a hadsereg alakulatai 75 percig tartózkodtak a szigeten, de az áldozatok maradványai nem voltak ott, ahol korábban feltételezték. A hétfő óta a tűzhányó nem mutatott további aktivitást, de még mindig fennáll a kitörés veszélye. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó