Transzparenssel tüntetett Eszenyi Enikő ellen néhány néző a Vígszínház előadásán

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Demonstráció színesítette a tapsrendet a Vígszínház vasárnap esti előadása, a Diktátor végén: néhány néző transzparenst emelt fel az első sorokban azzal a felirattal, hogy 

TÁVOL MARADNI IS POLITIKA, ENIKŐ

Ez minden bizonnyal arra való utalás, hogy Eszenyi Enikő, a Víg igazgatója - aki az ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével játszott Diktátort is rendezte - nem volt jelen a kulturális törvénymódosítás miatt tartott múlt hétfői, Erzsébet téri tüntetésen. Hogy utána pénteken azt nyilatkozza erről az ATV híradójának, hogy azért nem ment el, mert szerinte mindent szakmai úton kell elintézni, az ügy viszont a tüntetéssel politikai térbe került.

A vasárnap esti mini demonstrációról beszámoló Indexnek azt írta egy szemtanú, hogy az akcióra nem igazán reagáltak sem a színészek, sem a közönség.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!