A Fidesz szerint a választási iroda vezetője csak törvényességi szempontból nézte át előre a józsefvárosi kerületi lapot

Közleményben reagált a Fidesz sajtóosztálya, miután kedd délelőtt Józsefváros polgármestere, Pikó András bemutatott több levelet is, melyek szerinte azt mutatják meg, hogy az előző, fideszes városvezetés idején Kocsis Máté fideszes frakcióvezető személyesen instruálta a kerületi újság szerkesztőségét, a jegyző és a választási irodát vezető Rimán Edina pedig jó ötletnek tartotta, hogy az újság közös interjút készítsen Kocsis Mátéval és az akkori polgármester Sánta Botonddal, mert mint írta mert ezen nem találhat fogást a helyi választási bizottság.

Pikó András szerint e utóbbi megnyilvánulás a választások tisztaságának őrzésére felesküdött közhivatalnoktól felveti a bűncselekmény gyanúját is, ezért kikérte a fővárosi főjegyző véleményét, és eszerint döntenek majd a további lépésekről. 

A Fidesz mindenesetre arról írt, hogy „Önkormányzati fenntartású lapot az önkormányzat vezetésével egyeztetni teljesen érthető, meggyőződésünk, hogy a volt jegyző helyesen járt el, amikor törvényességi szempontból átnézte a lapszámokat megjelenés előtt. A korábbi Fidesz-KDNP-s vezetők pedig a velük készült interjúkat véleményezhették. Pikó András jelenlegi polgármester egyetlen valós állítása, hogy egy grafikon színét kifogásoltuk, ezért elnézést kérünk mindenkitől!”

Az azért árnyalja a Fidesz által bemutatott képet, hogy a kerületi újság szerkesztőségét a választási vereség után teljesen kipucolták, adattárolók tüntetek el, ezt a pár levelet is egy informatikai átvilágítás során sikerült csak megtalálni. A kerületi lap szerkesztőségében történtek miatt Pikó elmondása szerint rendőrségi feljelentést tesznek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó