A fideszes Simonka György vitte el a betlehemi lángot a battonyai katolikus templomba, ahol a szószékről is beszélt

vallás
2019 december 17., 19:54

Vasárnap a battonyai Szentháromság katolikus plébániatemplomba Simonka György fideszes országgyűlési képviselő vitte el a betlehemi lángot. (Egy Habsburg Rudolf nevét viselő osztrák cserkészcsapat ötlete alapján a béke szimbóluma a betlehemi Születés templomában égő láng lett. Minden évben Bécsből cserkészek kíséretében megy egy gyerek Jézus születésének helyszínére, hogy a jászol helyén álló templomban, a Születés Bazilikában lévő örökmécsesből lángot vegyen, amit a visszaérkezése után átadnak a világ különböző nemzeteit képviselőknek.)

Battonya önkormányzata közölte, hogy:

„Immár tizedik alkalommal hozták Dél-Békésbe a betlehemi lángot, amely a szeretet és a béke üzenetét hordozza. Ezt a lángot adta át Simonka György országgyűlési képviselő úr a Szentháromság katolikus templomban összegyűlt résztvevőknek a Bajnai István kanonok úr által celebrált misét követően.”

Simonka György osztja a híveknek a betlehemi lángot és az ajándékmécsest.
photo_camera Simonka György osztja a híveknek a betlehemi lángot és az ajándékmécsest. Fotó: Battonya Város Önkormányzata/Facebook

A meghívóban az áll, hogy „minden jelenlévő ajándék mécsest kap Simonka György és a Pusztaottlakai Képviselő Testület jóvoltából”.

link Forrás

Mint látható, Simonka György még a szószéken is beszédet mondhatott:

photo_camera Fotó: Battonya Város Önkormányzata/Facebook

Simoka és 32 társa ellen augusztusban nyújtott be vádiratot a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken.

A vádirat lényege szerint Simonka és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az EU-tól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni Simonkának készpénzben. A Simonka által okozott vagyoni kár több mint 1,4 milliárd forint.

Utóbb kiderült, hogy Simonkára 8,5 fél év fogházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek. A Magyar Narancs azt írja, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség  Simonka feleségére, unokahúgára, barátaira és üzlettársaira is súlyos fegyházbüntetéseket kér a Fővárosi Törvényszéken a jövő év elején kezdődő büntetőperbe.

Az ügyészség egyébként annak ellenére nem rakatta előzetesbe Simonkát, hogy az befolyásolni próbálta az eljárást.