Huszonöt évet vártunk rá, de megérte: Az All I Want for Christmas is You vezeti a Billboard 100-as slágerlistáját

zene
2019 december 17., 04:47

Nincs karácsony Mariah Carey 1994-es slágere, az „All I Want for Christmas is You” nélkül. Hétfői adatok szerint ez a leghallgatottabb szám a brit Spotify-on, és most végre az amerikai Billboard magazin Hot 100-as listáját is vezeti, huszonöt év után először. Az énekesnő így örült a hírnek a Twitteren: 

A dal 2000-ig nem is szerepelhetett a listán, mert nem kislemezként, hanem EP-ként, vagyis középlemezként jelent meg. A szabályváltozások miatt aztán versenybe szállhatott ugyan, és az elmúlt években mindig ott volt az élmezőnyben, de mostanáig nem tudott első helyre kerülni. 

A Billboard szerint csak a múlt héten 45 milliószor hallgatták meg a dalt a neten, 34 milliószor játszották a rádiók, és 27 ezren vették meg online. Aki idáig jutott a cikk olvasásában, annak már úgyis ez megy a fejében, de íme, meg is lehet hallgatni:

Ez Mariah Carey 19. dala a slágerlista élén, ezzel a legsikeresebb szólóénekes, már ha ebben mérjük a sikert. Lassan utoléri a Beatlest is, aminek 20 száma szerepelt már a lista első helyén. (BBC)