Romlott lelkületű, ateista emberek - reagált Hajdúsámson polgármestere az állítólag választási csalást bemutató videóra

POLITIKA
2019 december 17., 09:22
comments 64

“A Fidesz és a KDNP részéről korábban sem és most sem volt szükség olyan eszközök használatára a győzelem érdekében, mint amilyet az ellenzéki pártok bírósági ítéletekkel bizonyítottan alkalmaznak.”

Többek között ezzel reagált Antal Szabolcs, Hajdúsámson városának fideszes polgármestere azokra a súlyos állításokra, amiket Káposznyák István, a DK-szövetséges baloldali Szolidaritás alelnöke tett hétfőn a Facebookon, azt állítva, hogy egy közel egyórás, titokban felvett, választási csalást bemutató videó van a birtokában, amiből egy rövid ízelítőt közzé is tett. Bár Káposznyák név szerint nem említette Antalt, állításának lényege az volt, hogy az idei önkormányzati választásokon a kormánypárt a hajdúsági településen szavazókat utaztatott és láncszavaztatott, vagyis csalt.

A politikus a 444 kérdésére azt állította, hogy a birtokában lévő anyagokat egy, korábban a Fidesznek dolgozó, kiábrándult választási segéderő készítette videós szemüveggel. Káposznyák feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen és azt állítja, hogy informátora önmagára is terhelő vallomást fog tenni, ha beidézik kihallgatásra.

Miután az ügyben érdeklődtem nála, Antal a következő levelet írta:

"Hajdúsámsonban a Fidesz és a KDNP önkormányzati képviselőjelöltjei 55,56 %-os, a polgármesterjelöltje 68,25 %-os arányban nyerték meg az idei önkormányzati választást. A magas részvétel mellett elért eredmények önmagukért beszélnek. A Fidesz és a KDNP részéről korábban sem és most sem volt szükség olyan eszközök használatára a győzelem érdekében, mint amilyet az ellenzéki pártok bírósági ítéletekkel bizonyítottan alkalmaznak.

A megválasztott önkormányzati képviselők és a választópolgárok nevében is visszautasítjuk az írásukban közzétett rágalmazási kísérletet, melyekkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megtesszük. A Fidesz és a KDNP Pártszövetsége ellen indított országos lejárató kampány megyei megjelenése sajnálatos, ami a Káposznyák nevű többszörösen vesztes DK-s jelölt szereplési vágyból elkövetett álhíréből olvasható. Megértjük, hogy az ellenzék számára a hajdú-bihari és a hajdúsámsoni választási eredmények megemészthetetlenek, de ilyen aljas, primitív módszerek alkalmazása akkor sem fogadható el és nem maradhatnak válaszlépés nélkül.

Az Advent időszakában csak a romlott lelkületű, ateista emberek nincsenek tekintettel a közelgő ünnep hangulatára, de ez is rájuk jellemző.

Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok Magyarország Minden Lakójának!"

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.