Vádat emeltek egy férfi ellen, aki megtámadta a villamosvezetőt, majd néhány nigériai utast

bűnügy
2019 december 17., 10:08

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt  emeltek vádat egy férfi ellen, aki novemberben ittasan verekedett a villamoson. 

Egy 34 éves budapesti férfiről van szó, aki november 16-án este 10 körül barátaival együtt felszállt a 41-es villamosra, majd ütni kezdte a villamos ablakát, és kabátjánál fogva megrángatott egy hajléktalan utast. Az utasok jelezték ezt a sofőrnek, aki megállt, hátrament az utastérbe, és megpróbálta leszállítani az illetőt, mire az mellkason vágta. Végül az Etele út/Fehérvári úti megállnál sikerült leszállítania a férit, aki még belerúgott a megállóban levő oszlopba, és ököllel ütötte a villamos ajtaját. 

Ezután az őt csitítani próbáló társaságával együtt átszállt a 17-es villamosra, ahol származásuk miatt belekötött egy négy fős, nigériai társaságba, becsmérelte őket, üres üvegeket hajigált feléjük. Egyiküket fejen is akarta vágni egy üveggel, de az illető kivédte. Megcélozta egy másikukat is, aki elugrott, így az üveg darabokra tört a villamos oldalán.

Aztán leszállt, megint a ütni kezdte a megálló üvegfalát, földhöz vágta a bevásárlótáskáját, majd rugdosni kezdte az abbl kihulló tárgyakat. A rendőröket végül a 17-es villamos vezetője hívta ki, akik elfogták a férfit. 

A jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló, hetente négy alkalommal a rendőrségnél jelentkezni köteles vádlottra az ügyészség – a bírósági előkészítő ülésen beismerése és a tárgyalás jogáról lemondása esetére – három év hat hónap börtön fokozatú szabadságvesztést és négy év közügyektől eltiltást indítványozott a Budai Központi Kerületi Bíróságnál.