Királyi sírokat találtak a régészek Görögországban

Ékszereket és műtárgyakat találtak a régészek abban a két bronzkori királyi sírban, amik a szakértők szerint háromezer évnél is idősebbek lehetnek. Az ékszerek között volt egy aranygyűrű, ami egy bikákat ábrázol, amit gabonanyalábok vesznek körül. 

Fotó: Greek Culture Ministry/AP

Egy medálon pedig egy egyiptomi istennő látható. A leleteket feltáró amerikai kutatók szerint a felfedezés újabb információkkal szolgálhat a korai mükénéi kereskedelemről és kultúráról. 

Fotó: Greek Culture Ministry/AP

A sírokra Pülosz bronzkori palotájának közelében akadtak rá. Nem voltak messze attól az uralkodói sírtól, amit 2015-ben tártak fel. 

Fotó: AP

Cincinnati Egyetem kutatói több mint 18 hónapig dolgoztak a feltárással. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér