Az ISIS terroristái tértek vissza Boszniába

Az Iszlám Állam terroristáinak egy csoportja tért vissza Boszniába, és velük együtt nők és gyerekek is – közölte a boszniai ügyészség.

Az illetőket kivizsgálják a terrorizmushoz kapcsolódó bűntettek gyanújával, többek között terrorszervezethez tartozás, törvénytelen fegyveres alakulat szervezése és külföldi félkatonai csoporthoz csatlakozás miatt. Közülük egyesek nemzetközi körözés alatt állnak – közölte az ügyészség.

A boszniai hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány emberről van szó. Az ország elnöksége már december elején bejelentette, hogy egy ilyen csoport visszatérésére számítanak rövidesen. Eredetileg már októberben meg kellett volna érkezniük, de Törökország szíriai katonai beavatkozás miatt ezt elhalasztották.

A boszniai törvények értelmében terroristaként kell kezelni azokat, akik azért hagyják el az országot, hogy külföldi háborúkban harcoljanak. A bíróságokon az elmúlt pár évben 46 ember ellen emeltek vádat ilyen alapon, akik Szíriából vagy Irakból tértek haza. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.