Az ISIS terroristái tértek vissza Boszniába

Az Iszlám Állam terroristáinak egy csoportja tért vissza Boszniába, és velük együtt nők és gyerekek is – közölte a boszniai ügyészség.

Az illetőket kivizsgálják a terrorizmushoz kapcsolódó bűntettek gyanújával, többek között terrorszervezethez tartozás, törvénytelen fegyveres alakulat szervezése és külföldi félkatonai csoporthoz csatlakozás miatt. Közülük egyesek nemzetközi körözés alatt állnak – közölte az ügyészség.

A boszniai hatóságok azt nem hozták nyilvánosságra, hogy hány emberről van szó. Az ország elnöksége már december elején bejelentette, hogy egy ilyen csoport visszatérésére számítanak rövidesen. Eredetileg már októberben meg kellett volna érkezniük, de Törökország szíriai katonai beavatkozás miatt ezt elhalasztották.

A boszniai törvények értelmében terroristaként kell kezelni azokat, akik azért hagyják el az országot, hogy külföldi háborúkban harcoljanak. A bíróságokon az elmúlt pár évben 46 ember ellen emeltek vádat ilyen alapon, akik Szíriából vagy Irakból tértek haza. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér