Eltűnt a videó, ami Jeffrey Epstein első öngyilkossági kísérletekor készült

Bár eddig sem volt hiány kérdőjelekből Jeffrey Epstein halála körül, a napokban újabb különös körülmények merültek fel. 

Eltűnt a biztonsági kamerás videófelvétel, ami a milliárdos első öngyilkossági kísérletekor készült a cellájánál a New York-i Metropolitan Correctional Centerben. 

Ezt Jason Swergold ügyész mondta el Kenneth Karas kerületi bírónak a New York Daily News cikke szerint. A bíró a lap szerint elrendelte, hogy nyomozzák ki, mi történt a felvétellel.

Epsteint (aki a vádak szerint gyereklányokból szexhálózatot épített) augusztusban találták holtan a cellájában, a hivatalos magyarázat szerint öngyilkos lett. Júliusban viszont már egyszer rátaláltak félig öntudatlanul, öngyilkossági kísérletre utaló sérülésekkel - az erről szóló videóról derült ki most, hogy hiányzik.

Az ügy azért különösen rejtélyes, mert a perére váró Epsteint kiemelten kellett volna, hogy figyeljék a börtönben. A történet részleteiről korábban videót is készítettünk:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.