Félig öntudatlan állapotban, sérülten találták cellájában Jeffrey Epsteint

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Jeffre Epstein 2006-banFotó: AP

Rejtélyes sérüléseket szenvedett börtönében Jeffrey Epstein, az emberkereskedelemmel és pedofíliával vádolt amerikai milliárdos. A 66 éves Epsteint félöntudatlan állapotban, nyakán eddig tisztázatlan eredetű sérülés nyomaival találták a cellájában.

Epsteint elkülönítve őrzik a manhattani börtönben, és elvben állandó megfigyelés alatt tartják, hogy megelőzzék öngyilkosságát. Az NBC két, meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt állítja, hogy Epstein most mégis öngyilkossággal próbálkozhatott. Egy harmadik forrásuk szerint viszont valószínűleg csak megrendezte az egészet, hogy az incidensre hivatkozva kérvényezze átszállítását egy másik börtönbe. Megint más - szintén névtelen - források szerint viszont valaki megtámadhatta Epsteint. Ezek szerint a források szerint a támadót azonosították is, de az illető ügyvédje tagadta a feltételezést.

A börtönben mindenesetre vizsgálatot indítottak a történtek feltárására.

Jeffrey Epsteint, Donald Trump és Bill Clinton barátját, aki korábban rendkívül kedvező vádalkut köthetett az amerikai ügyészséggel, július 6-án tartóztatták le. Ügyvédei akár 900 milliós óvadékot is hajlandók lettek volna letenni érte, de a bíróság még ezt is visszautasította. (Via MTI)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.