Vádat emeltek a milliárdos Jeffrey Epstein ellen, mert tinilányokat futtatott

New Yorkban vádat emeltek  Jeffrey Epstein amerikai milliárdos ellen, mert a gyanú szerint egy egész hálózatot szervezett arra, hogy kiskorúaknak fizessenek a szexért. A vádirat szerint 2002 és 2005 között 14 év körüli lányokat csábított a manhattani és floridai villáiba, majd több száz dollárt fizetett nekik a szexért.

Korábban írtunk arról, hogy legalább 80, de akár kétszáz áldozata is lehet az Egyesült Államok egyik leggazdagabb, a gazdasági és politikai elittel rendkívül jó kapcsolatokat ápoló hedge fund menedzserének.

A 66 éves  hedge fund menedzsert vasárnap vették őrizetbe a Teterboro reptéren, miután a magángépével megérkezett Franciaországból. 

Jeffrey EpsteinFotó: HO/AFP

A 66 éves Epsteint korábban több tucat tinédzserlány szexuális zaklatásával vádolták, illetve hogy ezeket a lányokat felajánlotta befolyásos barátainak. A Bill Clintonnal és Donald Trumppal is baráti kapcsolatban lévő pénzügyi vezető akkor vádalkut kötött a szövetségi hatóságokkal, és megúszta a vádemelést: 2008-ban végül egy kisebb súlyú bűncselekményben, 18 év alatti személy kerítésében mondta magát bűnösnek. 

Ennek köszönhetően megúszta, hogy akár életfogytiglani büntetést kaphasson a bíróság előtt, helyette 13 hónapot kellett ülnie, illetve innentől kezdve regisztrált szexuális visszaélőként tartották nyilván. 

Az idei év elején egy floridai bíró viszont arra jutott, hogy a szövetségi ügyészség törvényt sértett akkor, amikor Epstein áldozatait nem értesítették a vádalkuról. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.