Vádat emeltek a milliárdos Jeffrey Epstein ellen, mert tinilányokat futtatott

2019 július 8., hétfő 14:00
70

New Yorkban vádat emeltek  Jeffrey Epstein amerikai milliárdos ellen, mert a gyanú szerint egy egész hálózatot szervezett arra, hogy kiskorúaknak fizessenek a szexért. A vádirat szerint 2002 és 2005 között 14 év körüli lányokat csábított a manhattani és floridai villáiba, majd több száz dollárt fizetett nekik a szexért.

Korábban írtunk arról, hogy legalább 80, de akár kétszáz áldozata is lehet az Egyesült Államok egyik leggazdagabb, a gazdasági és politikai elittel rendkívül jó kapcsolatokat ápoló hedge fund menedzserének.

A 66 éves  hedge fund menedzsert vasárnap vették őrizetbe a Teterboro reptéren, miután a magángépével megérkezett Franciaországból. 

Jeffrey Epstein Fotó: HO/AFP

A 66 éves Epsteint korábban több tucat tinédzserlány szexuális zaklatásával vádolták, illetve hogy ezeket a lányokat felajánlotta befolyásos barátainak. A Bill Clintonnal és Donald Trumppal is baráti kapcsolatban lévő pénzügyi vezető akkor vádalkut kötött a szövetségi hatóságokkal, és megúszta a vádemelést: 2008-ban végül egy kisebb súlyú bűncselekményben, 18 év alatti személy kerítésében mondta magát bűnösnek. 

Ennek köszönhetően megúszta, hogy akár életfogytiglani büntetést kaphasson a bíróság előtt, helyette 13 hónapot kellett ülnie, illetve innentől kezdve regisztrált szexuális visszaélőként tartották nyilván. 

Az idei év elején egy floridai bíró viszont arra jutott, hogy a szövetségi ügyészség törvényt sértett akkor, amikor Epstein áldozatait nem értesítették a vádalkuról. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt