Kormányszóvivőnek nevezték ki Tarlós volt helyettesét

POLITIKA
2019 december 20., 05:30
comments 66

Végül a csütörtöki Magyar Közlönyben is szentesítették, hogy januártól az októberig főpolgármester-helyettesként dolgozó Szentkirályi Alexandra Éva váltja a kormányszóvivői poszton az utolérhetetlen Hollik Istvánt. A megbízatása 2021. december 31-ig tart. 

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A kormányhatározat szerint az ő feladata lesz, hogy 

  • tájékoztatja a hazai tömegkommunikációs szerveket és a hírügynökségeket a Kormány tevékenységéről;
  • kapcsolatot tart a hazai újságírókkal és szerkesztőségekkel;
  • gondoskodik a Kormány tagjai és az államtitkárok nyilvános sajtóeseményeinek és sajtótájékoztatóinak előkészítéséről;
  • előkészíti és megszervezi a kormányzati döntésekkel kapcsolatos hazai sajtótájékoztatókat;
  • illetve gondoskodik a közösségi médiában történő kormányzati kapcsolattartásról.

Szentkirályi Alexandra a Fidelitasban kezdett politizálni, 2007-2010 között a szervezet budavári csoportelnöke, majd 2010-2014 között képviselő volt a Fővárosi Önkormányzat FIDESZ-KDNP frakciójában. 2014-ben lett főpolgármester-helyettes, a főváros kultúrával, oktatással, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatait látta el.   

link Forrás

A főpolgármester-helyettesi ténykedéséről utóda, Gy. Németh Erzsébet a héten azt mondta, hogy Szentkirályi 130 millió forintot osztott szét pályázat nélkül, részben kormányközeli cégeknek, de ő a pénz egy részét visszatartja.

De Hollik István sem megy messzire, a továbbiakban a Fidesz kommunikációs igazgatójaként sorosozhat tovább. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.