Megölte magát a börtönben a rab, aki februárban fegyverrel szökött meg a a Fővárosi Törvényszékről

bűnügy
2019 december 20., 08:49

Felakasztotta magát a börtönben Sz. Károly, aki februárban a tárgyalása közben szökött meg a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből, írja Büntetés Végrehajtás közleménye alapján az Index.  A 35 éves férfi az év elején egy büntetőügy tárgyalásán elvette az őr fegyverét, és a pisztolyt az őr fejéhez szorította, majd elmenekült az épületből, és szerzett magának egy autót is. 

Végül Újpalotán sikerült feltartóztatni, itt lövöldözés után sikerült meg elkapni, 25 lövés dördült el, ebből nyolc találta el a rabot, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba. 

A büntetés-végrehajtás közleménye szerint börtön személyzete a cselekmény észlelését követően haladéktalanul megkezdte a segítségnyújtást, azonban az azonnali és szakszerű segítségnyújtás ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni. Az intézet vezetése megtette az ilyenkor szükséges intézkedéseket. Az esettel kapcsolatban indított belső vizsgálat elsődleges megállapításai szerint a bv. személyzetét felelősség nem terheli az öngyilkossággal kapcsolatban. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.


Az öngyilkosság megelőzhető. Ha bajban van, lelki gondok, sötét gondolatok nyomasztják, kérhet segítséget!