Egy 8 éves gyerek lett a legjobban kereső youtuber idén

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A 8 éves Ryan Kaji (valódi nevén Gaun) lett idén a YouTube legjobban kereső videósa. Ryan’s World nevű csatornájának 23 millió feliratkozója van, és 2019-ben 26 millió dollárt, azaz több mint 7,7 milliárd forintot keresett a videóival - írja a Guardian. A gyerek 3 éves kora óta szerepel YouTube-videókban, akkor játékokat csomagolt ki, most meg már az arcával adnak el játékokat.

Ryan Kaji első videójában még beszélni sem tudott rendesen, azóta viszont egész YouTube-birodalom épült köré. Videóiban gyakran szerepelnek a szülei és ikerhúgai is.

Ez a fiú nem az egyetlen gyerek a világ 10 legjobban kereső YouTube-híressége közt, akik egyébként a Forbes becslése szerint együtt kb. 162 millió dollárt, azaz kicsit több mint 48,3 milliárd forintot kerestek 2019-ben. Az orosz-amerikai Anastasia Radzinskaya csatornáin összesen több mint 103 millió feliratkozó van, és ő még csak 5 éves. Anastasia 18 millió dollárt keresett videóival, amiken elmegy a szüleivel az állatkertbe, játszik vagy a tengerpartra látogat.

Hát igen, itt tart most körülbelül az internet és a világ.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér