Balesetek, több kilométeres torlódás az M1-esen, M0-on, M5-ön és több határátkelőnél

közlekedés
2019 december 22., 08:05

Rendkívül erős a nyugatról keletre tartó tranzitforgalom az M1-M0-M5 útvonalon, balesetek, több kilométeres torlódások lassítják a forgalmat a reggeli órákban – olvasható az utinform.hu-n.

Az M1-es autópályán Budapest felé a szokottnál is nagyobb a forgalom. A határtól Mosonmagyaróvár környékéig és Győr elkerülő szakaszán, majd Tatabánya térségében összefüggő a kocsisor, telítettek a sávok, helyenként lépésben halad a forgalom. Hegyeshalomtól az M5-ösig akár két órával is hosszabb lehet a menetidő.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Szárliget és Óbarok között a 44-es kilométernél, két személyautó ütközött a belső sávban. A helyszínelésnek vége, de a kocsisor kb. 10 kilométer.

Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé több kilométeres a torlódás. Az 5-ös főúti csomóponttól az M5-ösig araszol a kocsisor, fél órával hosszabb a menetidő. Nehezíti a haladást, hogy az annahegyi pihenőnél egy utánfutós személyautó megpördült és elfoglalta a külső sávot.

Az M5-ös autópályán Röszke irányába a 155-ös kilométernél 5 kilométeres a kocsisor.

Autók várakoznak az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelő előtt, ahol a megnőtt forgalom miatt 6 km-es torlódás alakult ki 2018. január 6-án.
photo_camera Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki. Illusztráció: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A magyar-román határszakaszon az M43-as autópályán Nagylaknál kilépő személyforgalomban 3 kilométeres a sor.

A magyar-ukrán határszakaszon a záhonyi határátkelő kilépő oldalán a várakozási idő a személyautóknak 6-7, a teherforgalom 2-3 óra. (MTI)