Csak kifelé engednek Röszkénél, a közúti átkelőn

2019 december 22., vasárnap 11:42

Az átlépés gyorsítása érdekében vasárnap 15 órától ideiglenesen csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya-átkelőn folyamatos a beléptetés – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Az intézkedés célja, hogy a kilépő sávok számát tovább növelve, csökkentsék a várakozási időt Röszkén. Ezzel egyidejűleg az autópályaátkelőn a belépő sávokból további kettőn biztosítanak lehetőséget a kilépésre, így a két röszkei átkelőn, összesen 15 forgalmi sávon léphetnek majd ki az utasok az országból. Hozzátette: a belépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használhatják.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Kübekháza, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között a szerb és uniós állampolgárok vehetik igénybe. A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rovatban, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók. (MTI)