Év végére 4500 forintot kapott jutalomként a mentős, de dühében visszautalta

A kollektív szerződésben rögzített egyszeri 37 240 forint helyett mindössze néhány ezer forintot kaptak karácsony előtt sokan a mentőszolgálatnál – írja a Népszava. A lap szerint egyikük, mikor meglátta, hogy csak 4500 forintot kapott, dühében vissza is utalta az összeget.

Az utalásokkal azért volt probléma, mert a Kúria december 11-én hozott ítéletében hatályon kívül helyezte a mentősök kollektív szerződését is, ami garantálta a mentősök év végi 37 240 forintos költségtérítését. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója azonban úgy döntött, így is kifizetik az összeget, de nem költségtérítésként, hanem munkabérként, így pedig sokkal többet visz el belőle az állam.

A Népszava szerint volt, akinek csak 2-3 ezret utaltak, de olyanok is, akik a várt összeg felét vagy háromnegyedét megkapták. A lapnak az OMSZ-től azt írták, igyekezni fognak kompenzálni az elmaradt pénzt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér