Lemondott a mexikói nagykövet, akit könyvlopáson kaptak

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egészségügyi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről Mexikó Buenos Aires-i nagykövete, akit rajta kaptak, amint el akarta lopni Giacomo Casanova életrajzát egy könyvesboltból az argentin fővárosban. 

Ricardo Valero a hónaljában lévő újság lapjai közé csúsztatta be a mindössze 10 dolláros könyvet a világ egyik legszebb könyvesboltjában, az El Ateneo Grand Splendidben, amelyet egy hajdani pazar színházteremben rendeztek be. 

Az október 26-i lopási kísérletről készült videofelvételen látszik, amint a tetten ért diplomata zsebéből előbányászott vásárlási blokkok felmutatásával próbálja bizonyítani a fizetést, de egyik sem a francia szerző 640 pezóért kínált könyvéről szól.

Az AFP szerint nem kizárt, hogy a velencei kalandor és pinabubus életéről szóló könyvet annak kínosnak vélt tartalma miatt röstellte bemutatni a pénztárnál a magas rangú diplomata. 

A 77 éves nagykövet menesztését Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter jelentette be vasárnap, hozzátéve, hogy a diplomata neurológiai kezelés alatt áll. Az argentin sajtó úgy tudja, hogy a nagykövet korábban ellopott egy inget is a Buenos Aires-i nemzetközi repülőtér egyik vámmentes boltjában. Mexikói és argentin sajtóértesülések szerint a nagykövet agydaganatban szenved, és a betegség okozott változást a magatartásában. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér