Peterdát dobtak a videóbíró házába néhány órával az Olimpiakosz meccse után

Megtámadták annak a játékvezetőnek az athéni otthonát, aki a görög Volosz-Olimpiakosz labdarúgó-mérkőzésen a videóbíró-technológiát (VAR) irányította. 

A vasárnapi bajnoki meccs gól nélküli döntetlennel ért véget, noha az Olimpiakosz egyszer betalált, de a gólt a videóbírós segítség igénybe vétele után a játékvezető érvénytelenítette.

A rendőrség beszámolója szerint hétfőn a támadók betörték az ablakot, majd petárdát dobtak a VAR-játékvezető otthonába. 

Az esetben senki nem sérült meg, de a játékvezető és két kiskorú gyermeke komoly megrázkódtatásként élte meg a támadást. 

A Görög Labdarúgó Szövetség elítélte az incidenst. A szervezet közleménye szerint a „gengszterek maffiastílusú támadásának célja a játékvezetők megfélemlítése volt”. Panagiotisz Varuhasz, a játékvezetők szervezetének vezetője elmondta: számítani lehetett rá, hogy egyszer bekövetkezik, ami hétfőn történt, mert 

már többször jelezték, hogy rendőri védelemre van szükségük, de figyelmen kívül hagyták a kérésüket. 

„Hatékonyabb védelemre van szükség, különben a rangadókra egyszerűen nem fogunk játékvezetőket találni” - közölte. 

A görög élvonalat évtizedek óta lelátói erőszak, utcai összecsapások, és játékvezetőkkel szembeni atrocitások jellemzik. A szövetség tavaly külföldi bírókat alkalmazott és bevezette a VAR-t. 

Az Olimpiakosz tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz élesen bírálta a döntést, amivel vasárnap megfosztották csapatát a szerinte szabályos góltól, és hozzátette, a közelmúltbeli reformokkal sem sikerült elősegíteni a játékvezetők elfogulatlan döntéshozatalát. Csapata 16 forduló után a tabella második helyén áll. 

(AP, MTI. A címlapi kép illusztráció.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér