Trump talán még sosem beszélt ennyire értelmetlenül

Donald Trump amerikai elnök szombaton a Floridai West Palm Beachen, egy diáktalálkozón beszélt a szélenergiáról. Hogy mit akart mondani, azt azóta sem tudja senki, de magyarul nagyjából ezt:

„Szélen alapuló gazdaságunk lesz. Soha nem értettem a szeleket. Tudjátok, nagyon jól ismerem a szélmalmokat/szélkerekeket. Jobban tanulmányoztam őket, mint bárki, akit ismerek. Nagyon drága. Leginkább Kínában és Németországban készülnek - nagyon kevés készül itt, szinte egyetlen sem. De rengeteg - ha beleásod magad - rengeteg füstöt bocsátanak ki. A gázok a légkörbe szivárognak. Tudjátok, hogy van egy világunk, igaz? Tehát a világ kicsi az univerzumhoz képest. Olyan óriási, óriási mennyiségű füst és minden más. A széndioxid-lábnyomról beszéltek - a füstök a levegőbe szivárognak. Igaz? Szivárognak. Függetlenül attól, hogy Kínában vagy Németországban, a levegőbe kerül. A mi levegőnk, az ő levegőjük, minden. Igaz?”

Hölgyeim és uraim, az Amerikai Egyesült Államok, a világ vezető államának elnöke!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.