Orbán Viktor karácsonyi interjújában figyelmeztetett: a Soros-hálózat vegyes kultúrájú kontinenssé akarja változtatni Európát

POLITIKA
2019 december 24., 07:43

Magyarország miniszterelnöke december 24-én karácsonyi interjúval lepte meg népét, amit a Magyar Nemzet közölt le. Ebben Orbán Viktor szólt a klímaváltozásról, a családvédelmi akciótervről, a közelgő gazdasági válságról, Mike Tysonról, Soros Györgyről és persze Brüsszelt és a migránsokat sem hagyta ki. 

photo_camera 🎄😊

Arra a kérdésre, hogy várja-e az év végét, azt mondta: „Azt a luxust, hogy az idő múlásának örüljenek, csak az egészen fiatalok engedhetik meg maguknak. A magamkorabeliek inkább az idő és a célok egyensúlyát keresik. Innen nézve véget érhet az év, mert elvégeztük, amit elterveztünk.” 

Az önkormányzati választásokon elért fideszes eredmény pedig úgy értékelte: „Mike Tyson hiába nyert pontozással, tőle kiütést várnak. Ha elmarad a kiütés, akkor mindenki úgy érzi, hogy a bajnok gyengült, a vesztes, bár kikapott, de erősödött. És ebben van is igazság. De a politika nem csak harc, itt a meccs után is van élet, és annak minőségéért a győztes felel az első helyen.

A miniszterelnök kijelentette, hogy szerinte a klímaválság fő felelősei a legnagyobb, leggazdagabb államok és a világ legnagyobb multinacionális vállalatai. „Nekik kell elsősorban állniuk a számlát, és nem a szegényebb országoknak” - tette hozzá. Azt mondta, „nem fogadhatjuk el, hogy a klímavédelemre hivatkozva megemeljék az energiahordozók és az élelmiszerek árát, és újra megsarcolják a magyar családokat”.

A klímavédelem ügyéről elmondta, hogy nem pártirányultság és nem ideológiai verseny kérdése, a teremtett környezet védelme mindenkinek érdeke, és a keresztény tanítás fontos része is. Ehhez a komoly kérdéshez „jobb, ha komolyan közelítünk”, 

az üres politikai jelszavak inkább ártanak, mint segítenek.

Egyébként a magyar állam éppen hétfőn vette meg a Mátrai Erőművet Mészáros Lőrinctől, így mostantól az állam állhatja a számlát. 

A miniszterelnök az interjúban kitért arra is, hogy szerinte a családvédelmi akcióterv példátlan támogatásokat kínál a magyar embereknek, és lehetőséget, hogy megtervezzék a jövőjüket. Hangsúlyozta: a családtámogatás „túlélésünk záloga, mert amelyik nemzet nem képes a biológiai önfenntartásra, az nem képes (...) a kulturális, érzelmi közösségének megőrzésére sem, és el fog tűnni (...)”. Hozzátette: már félmillió ember jutott saját otthonhoz a kormány támogatásával, 2011 és 2019 között összesen 2250 milliárd forintot hagytak a magyar családoknál.

Ezért van családi és arányos jövedelemadó, kiterjedt otthonteremtési rendszer, ezért támogatjuk a gyermek melletti munka lehetőségét, óvodákat, bölcsődéket építünk, ingyenessé tesszük a tankönyveket, és a rászoruló diákok étkezését is biztosítjuk” - sorolta. „Ez így együtt Európa legátfogóbb családtámogatási rendszere” - nyilatkoztatta ki Orbán Viktor, aki szerint oda kellene eljutni, hogy a gyermeket vállalók helyzete már rövid távon is jobb legyen, mint hogyha nem vállaltak volna gyermeket.

A kormányfő egyúttal az újabb családvédelmi intézkedések előfeltételének nevezte, hogy a gazdaságot sikerüljön erős növekedési pályán tartani. „A magyar gazdaság ma egyre jobban teljesít, de ez a szint nem elegendő további családtámogatási intézkedésekhez” - jegyezte meg.

Arra a felvetésre, hogy a kormány gazdasági válságtól tart, Orbán Viktor úgy válaszolt: „azt minden értelmes ember tudja”, hogy 2020 nehéz év lesz Európa számára. Szerinte Brüsszelben két komoly hibát követtek el: az egyik a migránsok beengedése volt, a másik, hogy elrontották az európai gazdaságpolitikát.

Úgy látja, hogy az Európai Unió versenyképessége folyamatosan romlik, az euróövezet teljesítménye lassul, így a gazdasági növekedés motorja mára Közép-Európa lett. A miniszterelnök a legfontosabb feladatnak a magyar gazdaság eddigi eredményeinek megvédését nevezte, amihez átfogó gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség. Olyan tudás és technológia kell, olyan iparágakra van szükség, amelyek a munkahelyeken túl tartósan képesek magas profitot termelni. Ezért fontos, hogy a világcégek a jövő autóiparát, az elektromos autók gyártását is növekvő arányban telepítik Magyarországra.

A bevándorlást Európa legfontosabb ügyének nevezte, amely „nemcsak ma, idén vagy jövőre, hanem évtizedeken át” meghatározza az európai politikát és az európai államok kapcsolatrendszerét. 

A nyugati országokban - folytatta -, ahova beengedték őket, a muszlim népesség évről évre nő, a keresztény pedig csökken. „Ez olyan folyamat, amelyet megállítani akkor is nehéz feladat lenne, ha volna egyáltalán ilyen szándék. De nincs”- jegyezte meg Orbán Viktor. Szerinte a bevándorlóországok nem fogadják el, hogy Magyarország nem akar erre az útra lépni, ezért egyre nagyobb nyomást gyakorolnak. A „természete szerint hullámzó erejű” migrációs nyomás most újra növekszik. Nemcsak a magyar határt őrző katonák, rendőrök tapasztalatai, hanem az EU saját hírszerzése szerint is.

Orbán Viktor ezen a ponton figyelmeztetett: 

ha a magyar határon nem lenne kerítés és nem lennének fegyveresek, akkor újra migránstömegek lennének Magyarországon. Hozzátette, hogy közben Brüsszel kitartóan támadja a határt védő magyar jogszabályokat, „miközben egy fillért sem ad a kerítésünkre”. A miniszterelnök álláspontja szerint nem véletlen, hogy a határvédelem jogi kereteit megalkotó Trócsányi Lászlót a baloldali és liberális pártok nem fogadták el európai biztosnak.

Meglátása szerint Brüsszel célpontjai azok az államok, amelyek ellenzik a bevándorlást, és megtagadták a migránsok kvóta szerinti elosztását. Magyarország nemzeti alapon álló ország, ahol a népesség keresztény kultúrájú, és ilyen is akar maradni, ezért ellenzi a kabinet a bevándorlást. Kiemelte, hogy a „Soros-hálózat” egész Európát akarja vegyes kultúrájú kontinenssé változtatni, lehetőleg a nemzetállamok felszámolásával.

Mi azonban arra kaptunk többször megerősített felhatalmazást a magyar választóktól, hogy szembeszálljunk ezzel a tervvel, és ezt is fogjuk tenni. Ők az állkapcsuk erejében hisznek, mi pedig abban, hogy belénk törik a foguk”- hangsúlyozta.

Az új összetételű Európai Bizottsággal kapcsolatban Orbán Viktor megjegyezte: minden európai intézményt támogatnak, és azokkal együttműködésre törekszenek. „De nekünk Magyarország az első. Ezért nem riadunk vissza a vitáktól sem” - hangoztatta.

A szegénység fölszámolására vonatkozó kérdésre Orbán Viktor úgy reagált: végre „jönnek az első komoly eredmények”. 2010 óta egyharmadára csökkent a súlyos anyagi nélkülözésnek kitett emberek száma; igaz, „még mindig több százezren vannak, de látom azt is, ahogyan lépésről lépésre haladni fogunk”.

 Orbán Viktor a karácsonyról azt mondta: „Csatazaj helyett elcsendesedés, feleselés helyett elfogadás és szeretet, fecsegés helyett elmélyülés, profán helyett szent, mennyből az angyal. Ezt várom mindig.” (via MTI)