Kevesebb, de drágább sört ittak idén a magyarok

Idén akár kétszázezer hektoliterrel is csökkenhetett az öt legnagyobb magyar sörgyártó belföldi forgalma, közölte a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, Kántor Sándor. A mennyiségi csökkenés ellenére az árbevételük egy százalékkal is növekedhet a prémium sörök forgalmának növekedése miatt.

Kántor az időjárásra fogta a jelenséget. Mint mondta, a a sörfogyasztás szempontjából legerősebb hónapokból a májusi időjárás kifejezetten hűvösebb volt a megszokottnál, emellett a többi hónapban is hiányoztak a tartósan megmaradó, kimagaslóan forró napok.

Külföldön se ment jól tavaly a magyar sörnek, a kilenc százalékos visszaesésért Kántor az erősödő versenyt hibáztatta. Ez az erősödő verseny a hazai piacon is megfigyelhető, legalábbis a sörimport húsz százalékkal nőtt. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér