A 16 közé jutásért az imént kikapott, de így is történelmet írt Fallon Sherrock, az első férfiverő női dartsos

Fallon Sherrock dobni készül

A 22. kiemelt Chris Dobey a PDC darts-világbajnokság harmadik körében, a legjobb 16 közé jutásért vívott párbajában 4-2-re megverte a nem kiemelt Fallon Sherrockot. 

Ez csak kisbetűs hírnek számítana, ha Sherrock nem nő lenne. Csakhogy az, ráadásul az első nő, aki meccset tudott nyerni férfi ellen a PDC-vébék történetében. Pedig nők már előtte is indultak, de mind azonnal kikaptak, ami a teniszhez hasonlóan kieséses rendszerben játszott dartsban egyből a búcsút jelenti.

Az angol Sherrock azonban - túlzás nélkül történelmi sikert elérve - a vébé első körében meg tudta verni Ted Evetts-et, majd a következőben, még nagyobb szenzációt okozva, már egy igazi nagyágyút, a világranglista krémjéhez tartozó osztrák Mensur Suljovicot győzött le. 

Így jött el a pénteki meccse, ahol persze megint nem ő volt az esélyes, de az előzmények után bármi megtörténhetett. 

Sherrock sztorija ráadásul minden elemében szinte filmszerű. 17 éves koráig a kezében sem járt nyíl, ekkor próbálta ki először a gyakorlatban azt a kocsmai sportot, amit az apja annyi brit apához hasonlóan piálás közben gyakorolt néha. Kiderült, hogy tehetséges és versenyezni kezdett, de először szigorúan amatőrként, kedvtelésből. Aztán öt évvel ezelőtt megszületett a fia, akiről hamarosan kiderült, hogy autista. Ezért az addig fodrászként dolgozó Sherrock abbahagyta a munkát, hogy főállásban foglalkozzon a kicsivel és mellette mellékállásban dartsozzon. Mivel a fia állandó felügyeletet igényel, hősünk csakis otthon tud gyakorolni és csak magukra a versenyekre utazik el. 

A pénteki meccsen a történelmet író női versenyző 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett, majd ellenfele felszívta magát és három szettet sorozatban nyerve fordított 4-2-re. De a hírek főszereplője a remekül küzdő Sherrock maradt.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér