Dél-Afrikában annyira vigyáznak a nemzeti parkokra, hogy az őrök az egyikben brutálisan eltörték az ország egyik legmenőbb bringásának felkarcsontját, mert nem vett jegyet

Igen kemény akcióvideók és röntgenleletek bizonyítják, hogy Dél-Afrikában milyen kivételesen magas szinten áll a vadvédelem. A tanmese főszereplője az ország egyik legjobb és leghíresebb profi országúti biciklistája, Nic Diamini. 

Az eddig megjelent sajtóhírekből összerakható sztori a következő: 

A sportoló pénteki edzése közben úgy hajtott be a fokvárosi Table Mountain Nemzeti Parkba, hogy nem vett jegyet. Hamar megtanulta, hogy isten és országa vadőrei előtt minden ember egyenlő. Az őrök ugyanis autóval utánamentek, elfogták, majd annyira erőszakosan kényszerítették az autójukba, hogy közben szabályosan kettétörték Diamini felkarcsontját. 

Itt egy videó a brutális tuszkolásról:

Itt meg a Diamini karjáról készített röntgenfelvételek. 

Mint szinte minden sztorinak, ennek is van vicces oldala. A nemzeti park első sajtónyilatkozata szerint az egyszél likrába öltözött, szúnyogcsődör termetű bringás agresszívan lépett fel a nagydarab, felfegyverzett őrökkel szemben

majd saját magát sebesítette meg.

(via Nemzeti Sport)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.