Dél-Afrikában annyira vigyáznak a nemzeti parkokra, hogy az őrök az egyikben brutálisan eltörték az ország egyik legmenőbb bringásának felkarcsontját, mert nem vett jegyet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Igen kemény akcióvideók és röntgenleletek bizonyítják, hogy Dél-Afrikában milyen kivételesen magas szinten áll a vadvédelem. A tanmese főszereplője az ország egyik legjobb és leghíresebb profi országúti biciklistája, Nic Diamini. 

Az eddig megjelent sajtóhírekből összerakható sztori a következő: 

A sportoló pénteki edzése közben úgy hajtott be a fokvárosi Table Mountain Nemzeti Parkba, hogy nem vett jegyet. Hamar megtanulta, hogy isten és országa vadőrei előtt minden ember egyenlő. Az őrök ugyanis autóval utánamentek, elfogták, majd annyira erőszakosan kényszerítették az autójukba, hogy közben szabályosan kettétörték Diamini felkarcsontját. 

Itt egy videó a brutális tuszkolásról:

Itt meg a Diamini karjáról készített röntgenfelvételek. 

Mint szinte minden sztorinak, ennek is van vicces oldala. A nemzeti park első sajtónyilatkozata szerint az egyszél likrába öltözött, szúnyogcsődör termetű bringás agresszívan lépett fel a nagydarab, felfegyverzett őrökkel szemben

majd saját magát sebesítette meg.

(via Nemzeti Sport)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót