Háznak csapódott egy repülőgép Kazahsztánban

Tbg
baleset
2019 december 27., 05:08

Visszazuhant felszállás után egy repülőgép 100 emberrel a fedélzetén pénteken Kazahsztánban, Almatiban. A szerencsétlenségnek legalább 14 halottja és 35 sérültje  van.

A Bek Air légitársaság gépe Almati repülőteréről próbált felszállni, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek. A baleset helyi idő szerint 7 óra után húsz perccel történt.

Ezen a videón látható az épület és a repülő orra:

link Forrás

A Reuters beszámolója szerint a repülőtér térségében nagy volt a köd. A repülőtér közölte, hogy vannak túlélők. A gépen 95 utas és 5 fős személyzet foglalt helyet. Kimentésük a roncsból még tart, az áldozatok még emelkedhet.

A szerencsétlenül járt gép egy Fokker 100-as volt, amelyből hetet birtokol a Bek Air. A cég 1999-ben alakult VIP légitársaságként, újabban viszont fapados légitársaságként hirdeti magát.

A repülőtéren 2013-ban történt nagyobb repülőszerencsétlenség, január végén egy személyszállító gép zuhant le, húsz ember lelte halálát. Egy hónappal korábban 27 emberrel a fedélzetén zuhant le egy katonai gép az ország déli részén. (BBC/MTI)