Brutális támadás édes hazánk ellen: lehagyták miniszterelnök urat az évtized legfontosabb embereinek listájáról

POLITIKA
2019 december 28., 18:03

Látom magam előtt a brit nagykövetet, kis teste hangtalan vacog a hideg külügyes váróban. Elképzelem, ahogy kérlelhetetlen külügyminiszterünk indulatait alig-alig fékezni tudva kéri rajta számon a brit üzleti lap példátlan támadását. Mert amit a Financial Times tett, az alapjaiban kérdőjelez meg mindent, amit az utóbbi években mi magyarok a világról gondoltunk.

A mi sajátos észjárásunk szerint ugyanis az európai politika nem másról szól, mint két világrend és két óriás küzdelméről. Az egyik oldalon a kereszténység védőbástyája, a migránsok ostora, a kontinens erős embere, akit éltetnek Európa-szerte. A másik oldalon az egyszerre magyar és bankár származású spekuláns anyagyilkos, aki zsinóron rángatja az Európai Unió vezetőit, és zsoldoshadseregének legfőbb célja, hogy muzulmánok erőszakolják meg lányainkat.

Mit látunk ehhez képest a 2010-es évek legbefolyásosabb embereit felsoroló 50 fős listán?

Egyikük sincs rajta.

Ha legalább Soros szerepelne, azt értenénk, mert egyértelműen a zsebében van az egész Financial Times, eleve már az, hogy üzleti lap, ugye. De így?

Az ehhez hasonló listáknál semmivel sem értelmesebb gyűjtés amúgy három kategóriába sorolja a legfontosabb szereplőket, függetlenül attól, hogy a szerkesztőség szerint milyen irányba mozdították a világot. A politikusok között szerepel

  • Barack Obama és a vele mindenben kényszeresen szembe menő Donald Trump amerikai elnökök;
  • más nagyhatalmak vezetői közül Erdogan, Macron, Putyin és Hszi elnök, Merkel kancellár, Modi indiai miniszterelnök, Mohamed bin Szalman szaúdi koronaherceg;
  • és a Nobel-békedíjasok: Abij Ahmed etióp miniszterelnök, Malala Juszufzai és az azóta népirtási ügybe keveredett Aun Szan Szú Kji.
  • Kevésbé kézenfekvő választások Sérgio Moro, a brazil bíróból lett igazságügyi miniszter, Kasszem Szolejmani iráni tábornok, Edward Snowden whistleblower, Joshua Wong hongkongi aktivista és Mohamed Bouazizi tunéziai utcai árus, aki felgyújtotta magát, és ezzel begyújtotta az arab tavaszt is.
  • A végső csapás az, hogy Soros helyett a jobboldali szervezeteket és médiát támogató Koch testvérek kerültek fel a listára.

A migráció és a háttérhatalmak szerepét a másik két kategóriában - kultúra, média, sport és tudomány; illetve gazdaság, üzlet és technológia - is következetesen elhallgatják. Véletlen?