Tények: Orbán Viktort éltetik Európa-szerte

Már másnap rászolgált a 2018-as nívódíjra a TV2 Tények című hírműsora, amit szerdán, a Sargentini-jelentés elfogadásának estéjén, balszerencséjére Gönczi Gábor műsorvezetőnek kellett levezényelnie. 

„Bár az Európai Parlament ma megszavazta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, a SIKERT mégis a magyar miniszterelnök érte el”

- indít a hírblokk, amiből kiderül, hogy magyarok és külföldiek is kiálltak a magyar miniszterelnök mellett, sőt, kedden 

  • több EP-képviselő személyesen gratulált felszólalásához, 
  • volt aki szelfit is kért tőle, 
  • egyenesen sor alakult ki körülötte, 
  • alig lehetett hozzáférni,

és másnap csak fokozódott a siker, csak akkor már a Facebookon alakult ki tumultus a magyar kormányfő körül, akinek annyian posztoltak az oldalára, hogy alig fért ki, német, lengyel és olasz kommentelő is akadt. Egy német hozzászóló azt sem tartotta magában, hogy amit a német média közöl, az nem egyezik a német emberek véleményével. 

Megszólalt a riportban a független elemző, a Figyelő új szerkesztője, egyben Habony Árpád tanácsadó cégének vezetője, Lánczi Tamás is, aki szerint 

Orbán elsöprő sikere egyedülállóságának köszönhető, 

mert Lengyelországon kívül csak a magyaroknak jutott olyan vezető, aki képes egyértelműen kiállni a nemzeti érdekekért. A magyarok sem fukarkodtak a szép szavakkal, volt aki többnek, jobb embernek érezte magát Orbán hétperces beszédétől, mint előtte. 

Lánczi szerint Európában sokan értik, hogy mi is történik valójában, ők nem véletlenül irigyek a magyarokra, hogy ilyen vezetőjük van. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.