Tények: Orbán Viktort éltetik Európa-szerte

Média
2018 szeptember 12., 20:02
comments 822

Már másnap rászolgált a 2018-as nívódíjra a TV2 Tények című hírműsora, amit szerdán, a Sargentini-jelentés elfogadásának estéjén, balszerencséjére Gönczi Gábor műsorvezetőnek kellett levezényelnie. 

„Bár az Európai Parlament ma megszavazta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, a SIKERT mégis a magyar miniszterelnök érte el”

- indít a hírblokk, amiből kiderül, hogy magyarok és külföldiek is kiálltak a magyar miniszterelnök mellett, sőt, kedden 

  • több EP-képviselő személyesen gratulált felszólalásához, 
  • volt aki szelfit is kért tőle, 
  • egyenesen sor alakult ki körülötte, 
  • alig lehetett hozzáférni,

és másnap csak fokozódott a siker, csak akkor már a Facebookon alakult ki tumultus a magyar kormányfő körül, akinek annyian posztoltak az oldalára, hogy alig fért ki, német, lengyel és olasz kommentelő is akadt. Egy német hozzászóló azt sem tartotta magában, hogy amit a német média közöl, az nem egyezik a német emberek véleményével. 

Megszólalt a riportban a független elemző, a Figyelő új szerkesztője, egyben Habony Árpád tanácsadó cégének vezetője, Lánczi Tamás is, aki szerint 

Orbán elsöprő sikere egyedülállóságának köszönhető, 

mert Lengyelországon kívül csak a magyaroknak jutott olyan vezető, aki képes egyértelműen kiállni a nemzeti érdekekért. A magyarok sem fukarkodtak a szép szavakkal, volt aki többnek, jobb embernek érezte magát Orbán hétperces beszédétől, mint előtte. 

Lánczi szerint Európában sokan értik, hogy mi is történik valójában, ők nem véletlenül irigyek a magyarokra, hogy ilyen vezetőjük van. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.