Erdogan bemutatta a török nemzeti gépjárművet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„Történelmi nap a mai országunk számára, amikor tanúi lehetünk, ahogy egy 60 éves álom válik valósággá” 

- ennyire kerített nagy feneket Recep Tayyip Erdogan a pénteki bemutatónak, amely során megismerhette a világ Törökország első saját gyártású személygépkocsijait.

Mármint eddig is rengeteg autót gyártottak nagy nemzetközi cégeknek a török munkások, de a nacionalista diktátor kiadta a jelszót, hogy nem lehetnek pusztán összeszerelő üzem, saját tervezésű, saját márkájú török kocsira van szükség.

TesztvezetésFotó: Turkish Presidency / Murat Cetin/Anadolu Agency
Fotó: MURAT CETINMUHURDAR/AFP

A török kormány nem csak a helyet biztosítja a TOGG néven összeálló cégcsoport gyárainak, hanem adókedvezménnyel is besegít, illetve 2035-ig évi 30 ezer autó megvásárlását garantálja. A pénteken bemutatott elektromos SUV és szedán modellek gyártását 2022-től tervezik.

A tervek szerint a projekt 3,3 milliárd euróba kerül, öt modellt dob piacra és 4000 embert foglalkoztat a következő másfél évtizedben. (Deutsche Welle)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér