Az ENSZ főtitkára arra biztatja a fiatalokat, hogy tüntessenek tovább

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

António Guterres ENSZ-főtitkár azt hangsúlyozta újévi üzenetében, hogy számára "a világ fiataljai a remény forrásai", és arra biztatta őket, hogy folytassák tüntetéseiket, gondolkodjanak nagyban, lépjék át a határokat és gyakoroljanak nyomást a döntéshozókra.

António GuterresFotó: Cristina Quicler/AFP

A 2020-as év kétségekkel és bizonytalansággal kezdődik, de remény is van - mondta helyi idő szerint vasárnap a világszervezet New York-i központjában.

Guterres emlékeztetett az új generáció idei kezdeményezéseire a klímavédelem, a nemek egyenlősége, a társadalmi igazságosság és az emberi jogok védelme terén. Ezek a kezdeményezések az élvonalban vannak, tette hozzá. 

A főtitkár kijelentette, hogy "őt is megihleti a fiatalok szenvedélye és eltökéltsége". "Önök jogosan követelik, hogy részt vehessenek a jövő kialakításában". "Magukkal vagyok, és az ENSZ is magukkal van" - tette hozzá.

Az éghajlat melegedésével kapcsolatban azt a véleményét hangoztatta, hogy ez nem hosszú távú probléma, hanem világos és jelenlegi veszély.

Guterres bejelentette, hogy 2020-ban, a világszervezet létrejöttének 75. évfordulóján tervet dolgoznak ki az igazságos globalizációról, és ennek az lesz a jelmondata, hogy "Évtizedes akcióterv a fenntartható fejlődés céljaiért". (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér