Több ezer tüntető próbált behatolni az USA bagdadi nagykövetségére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Több ezer tüntető gyűlt össze az USA iraki nagykövetsége előtt Bagdadban, helyszíni beszámolók szerint az emberek megpróbáltak behatolni az erősen védett épületbe, ami előtt amerikai zászlókat is égettek.

Az AP hírügynökség arról tudósít, hogy a tüntetők a hét végi amerikai légicsapásokban meghalt emberek temetéséről érkeztek a nagykövetséghez. Az Egyesült Államok vasárnap hajtott végre légicsapásokat Irakban és Szíriában a Katáib Hezbollah síita milícia öt létesítménye ellen. Az akciókban 25-en meghaltak.

Sajtóértesülések szerint az amerikai nagykövet el is hagyta Bagdadot. (Al Arabiya, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér