7,7 milliárd forint állami megbízást nyertek el Mészáros János cégei egy év alatt

gazdaság
2020 január 02., 06:33
comments 67

2019-ben 7 milliárd 757 millió forint állami megbízást nyertek el Mészáros János cégei - számolta ki a 24.hu. Nagyobb részben egyénileg, ritkábban konzorcium tagjaként győztek a cégek. Mészáros János Mészáros Lőrinc öccse.

A megbízások között voltak többek között a Pegazus Trade Kft. nevű cég sikerei, ők például aszfalttömörítő gépeket adtak el a Magyar Közútnak 567 millió forintért. Gyakorlatilag Mészáros János cégei öltöztetik a közvasutasokat (130 millióért rendeltek tőle kabátokat), és hegesztéstechnikai eszközöket is szállítanak a vasútnak.

A májusban megvásárolt, Adept Enviro Kft. nevű műszaki cég pedig négy hónappal azután, hogy Mészáros Jánoshoz került, 260,6 millió forintos közbeszerzést nyert el az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól. További cégek és adatok a 24.hu cikkében.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.