Budapest népszerű gerillaszobrásza pénteken baltával vágott vissza a Szabadság téri miniszobrát baltával leverő szélsőjobbosnak

Baltával támadtak a munkájára, baltával vágott vissza Kolodko Mihály.

November vége felé történt, hogy Fülöp Erik, a Fidesz házi szélsőjobboldali pártja, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője fogott egy baltát és egy videós stáb szeme előtt leverte a helyéről a Budapest-szerte elhelyezett vicces-játékos miniszobrairól elhíresült kárpátaljai Kolodko Mihály egyik alkotását, a Szabadság téri park kerítésére szerelt bronz usankát. 

Fülöp szerint az usanka egy diktatórikus rendszer szimbóluma volt, ezért a levert szobrocskát bedobta a Dunába.

A 444 információja szerint a művész ma, vagyis pénteken a saját eszközeivel válaszolt az erőszakos happeningre: felszerelt ugyanoda egy reakciószobrot. Konkrétan egy, az usankához hasonlóan ugyancsak díszpárnára fektetett baltát. Mármint persze egy balta miniszobrát. Ezt:

Ha még nem futottál volna bele Kolodko Mihály budapesti alkotásaiba, itt egy térkép hozzájuk:

 De minimum ezt a mini Mekk Eleket tuti láttad már a Széll-Moszkva téren:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.