Budapest népszerű gerillaszobrásza pénteken baltával vágott vissza a Szabadság téri miniszobrát baltával leverő szélsőjobbosnak

MŰVÉSZET
2020 január 03., 15:02

Baltával támadtak a munkájára, baltával vágott vissza Kolodko Mihály.

November vége felé történt, hogy Fülöp Erik, a Fidesz házi szélsőjobboldali pártja, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője fogott egy baltát és egy videós stáb szeme előtt leverte a helyéről a Budapest-szerte elhelyezett vicces-játékos miniszobrairól elhíresült kárpátaljai Kolodko Mihály egyik alkotását, a Szabadság téri park kerítésére szerelt bronz usankát. 

Fülöp szerint az usanka egy diktatórikus rendszer szimbóluma volt, ezért a levert szobrocskát bedobta a Dunába.

A 444 információja szerint a művész ma, vagyis pénteken a saját eszközeivel válaszolt az erőszakos happeningre: felszerelt ugyanoda egy reakciószobrot. Konkrétan egy, az usankához hasonlóan ugyancsak díszpárnára fektetett baltát. Mármint persze egy balta miniszobrát. Ezt:

Ha még nem futottál volna bele Kolodko Mihály budapesti alkotásaiba, itt egy térkép hozzájuk:

link Forrás

 De minimum ezt a mini Mekk Eleket tuti láttad már a Széll-Moszkva téren:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.