Budapest népszerű gerillaszobrásza pénteken baltával vágott vissza a Szabadság téri miniszobrát baltával leverő szélsőjobbosnak

Baltával támadtak a munkájára, baltával vágott vissza Kolodko Mihály.

November vége felé történt, hogy Fülöp Erik, a Fidesz házi szélsőjobboldali pártja, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője fogott egy baltát és egy videós stáb szeme előtt leverte a helyéről a Budapest-szerte elhelyezett vicces-játékos miniszobrairól elhíresült kárpátaljai Kolodko Mihály egyik alkotását, a Szabadság téri park kerítésére szerelt bronz usankát. 

Fülöp szerint az usanka egy diktatórikus rendszer szimbóluma volt, ezért a levert szobrocskát bedobta a Dunába.

A 444 információja szerint a művész ma, vagyis pénteken a saját eszközeivel válaszolt az erőszakos happeningre: felszerelt ugyanoda egy reakciószobrot. Konkrétan egy, az usankához hasonlóan ugyancsak díszpárnára fektetett baltát. Mármint persze egy balta miniszobrát. Ezt:

Ha még nem futottál volna bele Kolodko Mihály budapesti alkotásaiba, itt egy térkép hozzájuk:

 De minimum ezt a mini Mekk Eleket tuti láttad már a Széll-Moszkva téren:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.