Egyre hangosabban csiripelik, hogy búcsúzik a Fidesz a Néppárttól

POLITIKA
2020 január 03., 18:50
comments 197
orbán viktor
photo_camera Fotó: Alexey Vitvitsky/Sputnik

Orbán Viktor komolyan fontolgatja, hogy kilépteti a Fideszt az Európai Néppártból - írja a Politico egy meg nem nevezett, magas rangú kormánypárti politikus nyilatkozata alapján.

G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke pedig a héten a Hír TV Csörte című műsorában azt mondta: 

szerinte a Fidesz nem lesz a Néppárt tagja.

link Forrás

A Fidesz tagsága egyelőre fel van függesztve a Néppártban, a bölcsek jelentése viszont a Népszava pénteki cikke szerint már az elnökség asztalán van. A lap néppárti forrásai szerint a felfüggesztés meghosszabbítása, vagy a döntés további halasztása valószínűbb, mint a Fidesz konkrét kizárása. Annál már nagyobb esélye van annak, hogy a Fidesz maga lép ki - és erről szólnak a mostani nyilatkozatok is.

Csavar: G. Fodor arról is beszélt a műsorban, hogy beszélt Semjén Zsolttal, és 

a KDNP szerinte marad a Néppártban. 

(Ennek jelentőségétől még a Hír tévében is elmosolyodtak.)

link Forrás

A Néppárt következő kongresszusát február elején tartják Brüsszelben, hivatalosan ott születhet döntés. Donald Tusk elnök addig még beszélni akar Orbán Viktorral.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.