Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint a klímasztrájkoló fiatalok nagy része "magát a problémát sem érti"

Baloldali, magukat zöldnek nevező politikai pártok teljes mértékben szakmaiatlanul használják fel a klímakérdést azért, hogy a hatalom közelébe jussanak, jelentett ki az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 pénteki esti műsorában. Ferencz Orsolya szerint 

"az, hogy mennyire kontraproduktív amit a baloldal művel, azt Kína példáján lehet lemérni," 

ahol most visszaesett a megújuló energiaforrások támogatása. Hozzátette: elindult a Greta Thunberg-jelenségre adva egy politikai reakció és sok kínai hírportál már úgy beszél a klímaváltozásról, mintha az egy nyugati klímahiszti lenne. 

"Nagyon nagy baj lesz abból, hogyha a baloldali őrjöngésnek az az eredménye, hogy Kína visszafordul,"

mondta.

Ferencz szerint generációkat uszítanak egymás ellen: most a boomer-generációt divat hibáztatni. Kijelentette:

"egy olyan generáció hibáztatja őket azzal, amilyen állapotban a Föld most van, akik egyébként a legnagyobb fogyasztók."

"Az a generáció, amelyik fennen szereti hangoztatni az ő környezetbarát ideológiáját, az a generáció egy nagy részében a probléma mélységét tekintve is tájékozatlan,"

mondta Ferencz. Szerinte a fiatalok egy része "magát a problémát sem érti." 

"Gondoljunk bele, hogy mennyire szeretik a technikát használni, akár a zsebükben lapuló okostelefont. (..) De nem gondolnak bele, hogy egy ilyen elektronikai eszköz milyen környezetszennyező lábnyomot hagy maga után és mikor félévente, pusztán divatból lecserélik, mert a generációban ez illik, milyen környezeti terhelést jelent,

magyarázta meg Ferencz. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.