Mészáros Lőrincék tájvédelmi területen nyitnának homokbányát

Tavaly áprilisban nyerte el a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft és a nyíregyházi KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. konzorciuma a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán épülő árapasztó tározó kivitelezését

a becsült árnál 7 milliárd forinttal többért, mintegy 26 milliárd forintért. 

A gátépítéshez szükséges homokot nem vennék, inkább maguk kitermelnék, Tiszakórod mellett nyitnának két bányát, írja az Mfor.hu. A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kormányhivatal Nyíregyházi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának weblapján megjelent hirdetmények szerint

mindkét tervezett helyszínt tájvédelmi, Natura 2000 területen fekszik, az egyik érinti a Szatmár-Bereg különleges madárvédelmi területet is. 

A lap szerint az engedélyezési eljárás még zajlik, a hatóság január 17-ére írt ki közmeghallgatást az ügyben.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó