Tuzson Bence átnyergelt Rogán minisztériumához

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Áder János felmentette Tuzson Bencét, aki eddig a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára volt, de egyúttal kinevezte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárának, vagyis már nem Gulyás Gergely, hanem Rogán Antal a főnöke. 

Gulyás Gergely és Tuzson Bence a parlamentbenFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Egy másik határozatban pedig Áder György Istvánt, a  fővárosi kormányhivatalát eddigi kormánymegbízottját nevezte ki Tuzson helyére.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.